Sušenky z ovesné kaše
Taky někdy neodhadnete množství ovesné kaše na snídani? Mně se to stává běžně, hlavně když ji připravuji pro víc lidí. No, ona ohřívaná není nic moc. Tak co s ní? Upečte z ní sušenky! Jsou jednoduché, velice chutné a bez lepku. Navíc je můžete opět připravit v nepřeberném množství variant, pokud přidáte různé ořechy, semínka, sušené ovoce. Jako pojivo přidejte vejce, pokud jste vegani, tak zralý banán. Recept je opět z mé kuchařky Výživou ke změně.
Suroviny:
Suroviny:
- Zbylá gluten-free ovesná kaše
- Chia, sezam, len, slunečnice, dýně – jakákoli semínka
- Nasekané oříšky nebo strouhaný kosos
- Sušené ovoce – brusinky, rozinky, meruňky, datle, švestky, kustovnice apod.
- Domácí vejce nebo banán, pokud chcete veganskou verzi
- Med, pro vegany některý z rostlinných sirupů
- Skořice dle chuti
Postup:
Do vychladlé ovesné kaše, která nám zbyla třeba od snídaně, vmícháme
semínka, oříška a sušené ovoce, přidáme vejce, skořici a med dle chuti.
Pomocí lžíce tvoříme na plechu vyloženém pečícím papírem kolečka –
placičky. Pečeme asi 30 minut na 170 stupňů.
Necháme na plechu ve vypnuté troubě vychladnout.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat