Sušenky z ovesné kaše

Taky někdy neodhadnete množství ovesné kaše na snídani? Mně se to stává běžně, hlavně když ji připravuji pro víc lidí. No, ona ohřívaná není nic moc. Tak co s ní? Upečte z ní sušenky! Jsou jednoduché, velice chutné a bez lepku. Navíc je můžete opět připravit v nepřeberném množství variant, pokud přidáte různé ořechy, semínka, sušené ovoce. Jako pojivo přidejte vejce, pokud jste vegani, tak zralý banán. Recept je opět z mé kuchařky Výživou ke změně. 

Suroviny:
  • Zbylá gluten-free ovesná kaše
  • Chia, sezam, len, slunečnice, dýně – jakákoli semínka
  • Nasekané oříšky nebo strouhaný kosos
  • Sušené ovoce – brusinky, rozinky, meruňky, datle, švestky, kustovnice apod.
  • Domácí vejce nebo banán, pokud chcete veganskou verzi
  • Med, pro vegany některý z rostlinných sirupů
  • Skořice dle chuti
Postup:
Do vychladlé ovesné kaše, která nám zbyla třeba od snídaně, vmícháme semínka, oříška a sušené ovoce, přidáme vejce, skořici a med dle chuti.
Pomocí lžíce tvoříme na plechu vyloženém pečícím papírem kolečka – placičky. Pečeme asi 30 minut na 170 stupňů.
Necháme na plechu ve vypnuté troubě vychladnout.


Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky