Banánové lívance
Věčný problém - co s hooooodně zralými banány - vyřešen! Taky vám doma vždycky zbudou a nikdo je nechce jíst? Dávám je do veganského pečení místo vejce, ale protože zase tolik sladkého běžně nepeču, tak tohle je naprosto skvělé využití!
Lívance jsou velmi jednoduché, stačí rozmixovat banán, vejce a trošku mouky s kypřícím práškem. Žádná věda, žádné složitosti, expresní příprava. To hlavní je dochucení. A tady se dá přímo čarovat - sezónní ovoce, marmelády a džemy, tvaroh, zakysaná smetana, jogurt, kakao, čokoláda, ořechové máslíčko, oříšky, med, sirupy... no, každému, co mu chutná.
Lívance jsou velmi jednoduché, stačí rozmixovat banán, vejce a trošku mouky s kypřícím práškem. Žádná věda, žádné složitosti, expresní příprava. To hlavní je dochucení. A tady se dá přímo čarovat - sezónní ovoce, marmelády a džemy, tvaroh, zakysaná smetana, jogurt, kakao, čokoláda, ořechové máslíčko, oříšky, med, sirupy... no, každému, co mu chutná.
- 1 hodně zralý banán
- 2 vejce
- ½ lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
- 2 lžíce jahelné mouky
- Špetka soli
- Olej na smažení, třeba kokosový, nebo ghí
- Na dochucení: sezónní ovoce, džem, oříšky, zakysaná smetana, skyr, tvaroh, kakao, med, javorový sirup atd.
Postup:
Všechny suroviny na lívance rozmixujte na hladkou hmotu. Smažíme z obou stran na ghí nebo rostlinném oleji, výborný je panenský
kokosový olej. Nelekejte se – kokosový olej se nepřepálí, ale hodně „kouří“.
Podávejte, jak máte rádi. Se smetanou, ovocem, džemem, tvarohem nebo
jen pokapané agáve sirupem či medem,
posypané kakaem a oříšky, fantazii se meze nekladou.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat