Bezlepkový hruškový chlebíček

Máte rádi kombinaci hrušky a hořké čokolády? Já moc! A proto jsem vyrobila i tento bezlepkový dezert. Je jedním z dezertů mé kuchařky Výživou ke změně, připravovala jsem ho i na několika jógových pobytech, na kurzech vaření a občas ho upeču doma. Prostě takový evergreen. Navíc velmi jednoduchý na přípravu.
S naprostým klidem vyzkoušejte použít do chlebíčku i jiné ovoce a ořechy. Skvělý je v zimní verzi se sušenými datlemi a pekanovými ořechy, v kombinaci sušených meruněk naložených v rumu s kešu nebo švestkami a mandlemi. Je to na vás!

Suroviny:
  • 4 vejce ideálně domácí
  • 120 g másla nebo jiného tuku
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1-2 lžíce javorového sirupu
  • ¾ hrnku bezlepkové mouky (např. – DowesFarm, rýžové, jahelné nebo jakékoli jiné) nebo klidně špaldové (hladké a celozrnné půl na půl), pokud nepotřebujete jíst bez lepku
  • 2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
  • Půl tabulky kvalitní čokolády min. 70%
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 2 hrušky
Postup:
Hrušku nakrájíme na drobné kostičky, ořechy a čokoládu nasekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme žloutky, sirup a mouku s kypřícím práškem.
Vmícháme čokoládu, hrušky a ořechy. Nakonec jemně vpracujeme sníh z bílků. Dáme do vymazané a vysypané větší chlebíčkové formy nebo pro lenochy jako já – do formy vyložené pečicím papírem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 45 minut.

Dobrou chuť!


Komentáře

Oblíbené příspěvky