Pomazánka z adzuki a řepy
Tato naprosto skvělá pomazánka vznikla při testování slunečnicové pasty Biopekárny Zemanka. To, že si ji směle můžete plácnout do ranní kaše je fajn, ale dá se použít i do pomazánky naslano.
Pokud nemáte slunečnicovou pastu, můžete použít klasické sezamové tahini, ale také třeba nějaký čerstvý sýr Lučinu, Cottage apod. Nebude to již veganská záležitost, ale bude i tak chutnat skvěle!
Dobrou chuť!
Pokud nemáte slunečnicovou pastu, můžete použít klasické sezamové tahini, ale také třeba nějaký čerstvý sýr Lučinu, Cottage apod. Nebude to již veganská záležitost, ale bude i tak chutnat skvěle!
Suroviny:
- 1 hrnek fazolek Adzuki
- 2-3 bulvy červené řepy (podle velikosti)
- Špetka mořské řasy Arame
- 1-2 lžíce Bio slunečnicové pasty Zemanka
- 1/2 lžíce aceto balsamico
- Čerstvý křen dle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- Provensálské koření
- Sůl, černý pepř
- 2 lžíce slunečnicových semínek
Postup:
Fazole Adzuki namočíme alespoň na 3 hodiny do vody. Poté vodu slijeme a
v nové vodě uvaříme spolu s řasou Arame, která zabrání nadýmání,
doměkka. Necháme vychladnout.
Řepu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do pekáčku na
pečící papír, zakápneme olivovým olejem, okořeníme provensálským kořením a
pečeme na 190 stupňů asi 25-30 minut. Necháme vychladnout.
Upečenou vychladlou řepu nastrouháme nahrubo na struhadle. Přidáme
najemno nastrouhaný křen, adzuki, slunečnicovou pastu a aceto balsamico.
Dochutíme solí a pepřem. Před podáváním posypeme slunečnicovými semínky.
Komentáře
Okomentovat