Pomazánka z adzuki a řepy

Tato naprosto skvělá pomazánka vznikla při testování slunečnicové pasty Biopekárny Zemanka. To, že si ji směle můžete plácnout do ranní kaše je fajn, ale dá se použít i do pomazánky naslano.
Pokud nemáte slunečnicovou pastu, můžete použít klasické sezamové tahini, ale také třeba nějaký čerstvý sýr  Lučinu, Cottage apod. Nebude to již veganská záležitost, ale bude i tak chutnat skvěle!



Suroviny:
  • 1 hrnek fazolek Adzuki
  • 2-3 bulvy červené řepy (podle velikosti)
  • Špetka mořské řasy Arame
  • 1-2 lžíce Bio slunečnicové pasty Zemanka
  • 1/2 lžíce aceto balsamico
  • Čerstvý křen dle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Provensálské koření
  • Sůl, černý pepř
  • 2 lžíce slunečnicových semínek

Postup:
Fazole Adzuki namočíme alespoň na 3 hodiny do vody. Poté vodu slijeme a v nové vodě uvaříme spolu s řasou Arame, která zabrání nadýmání, doměkka. Necháme vychladnout.
Řepu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do pekáčku na pečící papír, zakápneme olivovým olejem, okořeníme provensálským kořením a pečeme na 190 stupňů asi 25-30 minut. Necháme vychladnout.
Upečenou vychladlou řepu nastrouháme nahrubo na struhadle. Přidáme najemno nastrouhaný křen, adzuki, slunečnicovou pastu a aceto balsamico. Dochutíme solí a pepřem. Před podáváním posypeme slunečnicovými semínky.


 Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky