Ravioly z červené řepy se sýrem

Rychlý podzimní předkrm? Nejefektnější a nejrychlejší jsou určitě tyhle "ravioly" z červené řepy. Skvěle nastartují chuťové buňky před hlavním chodem. Já osobně mám řepu moc ráda v jakékoli podobě - v zeleninové polévce, v rizotu, ale i třeba spolu s dlouho dušeným hovězím masem.

Mimochodem, věděli jste, že předkrmy mají svá daná pravidla? Starter by nikdy neměl obsahovat stejné hlavní suroviny jako následující chody? Takže si nedávejte lososový tataráček před hlavním chodem s rybou, apod. 


Suroviny pro 4 porce:
  • 1-2 červené řepy – lze použít kupovanou vařenou vakuově balenou nebo sami uvaříme
  • 1 balení čerstvého sýra – Lučina, Palouček, Philadelphia apod.
  • Hrst piniových oříšků
  • Aceto Balsamico
  • Olivový olej
  • Sůl, černý pepř
  • Polníček nebo rukola k servírování
Postup:

Červenou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky.
Na jednu polovinu kolečka řepy vložíme noček čerstvého sýra, který jsme vytvarovali 2 kávovými lžičkami, a přeložíme.
Na malý talířek položíme vždy 3 naplněné řepové ravioly, s několika lístky salátu, posypeme piniovými oříšky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a aceto balsamico. 



Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky