Uzené tofu s žampiony
Jsou dny, kdy fakt nestíhám. Ale zvláště na podzim a v zimě moje tělo vyžaduje teplý oběd. Takže vařím ve stylu "expres", čili oběd za 15 minut. Vždycky mám v lednici nějakou náhražku masa - tofu, tempeh, Šmakouna či něco takového. Pro rychlá jídla je to ideální zdroj potřebných bílkovin, vydrží uložené v lednici fakt dlouho a jejich příprava zabere pár minut.
Přesný recept a suroviny v tomto případě ani nemá smysl rozepisovat. Prostě jsem šoupla na pánev na trošku oleje, přidala cibulku, koření - kmín a Dobrou náladu od Sonnentoru, nakrájené uzené tofu Veto (které je bezlepkové, jinak celiaci pozor - vždy u tofu čtěte složení) a žampiony, přihodila hrst piniových oříšků, orestovala. Zakápla troškou rostlinné smetany. Šťouchačky mi zbyly od večeře předchozího dne, takže jsem je jen přihřála. Ale klidně byste mohli přidat vařenou quinou, rýži, kroupy, pohanku, těstoviny, prostě cokoliv.
Dobrou chuť!
Zdravím všechny kuchaře a kuchařky, které mají rádi bezmasá jídla. Recept na uzené tofu s žampiony vypadá perfektně, ale nikdy jsem nic podobného nevyzkoušela. Jak upravujete tofu, aby mělo opravdu lákavou chuť a konzistenci? A jaké další ingredience byste doporučili k tomu, aby celé jídlo bylo vynikající? Začněte sem dávat svoje tipy a rady.
OdpovědětVymazatDobrý den, tofu je výbornou alternativou masa, ale vyžaduje trochu specifický přístup. Nejdřív je třeba ho dobře vymačkat a osušit, aby nepouštělo přebytečnou vodu. Pak ho můžete například nakrájet na kostičky a lehce osolit a opepřit. Skvělé je ho taky marinovat v sójové omáčce, česneku nebo různých bylinkách. Záleží je na vás, co vám chutná.
VymazatZdravím všechny kuchařky, co rádi experimentují v kuchyni. Já mám ráda uzené tofu a žampiony, ke kterým se perfektně hodí pečené brambory, rýže nebo quinoa. Nebo si k tomu můžete dát jen čerstvou zeleninu, třeba mrkev, cibuli atd. Já mám tofu ráda a nejlépe se mi peče na titanové pánvi, kterou jsem si koupila na stránkách zgastro.cz.
VymazatPřeji dobrý den, tohle zní jako výborná kombinace surovin. Tofu se žampiony jsem zatím nejedla, ale určitě tenhle recept vyzkouším. Musím s vámi souhlasit, že titanové nádobí je perfektní na pečení i vaření, a to jak masitých i bezmasých jídel. Pořídila jsem si ho před rokem a zatím jsem s ním neměla žádný problém.
Vymazat